
۵روز اول اسفند
اسفند ماه جبهه ها
هرروز جبهه و جنگ پر از حوادث و اتفاقاتی است که امروز برای ما تبدیل به مناسبت شده و آن روزها را گرامی میداریم آنچه در زیر میخوانید حوادثی است که در ۵ روز اول اسفند ماه در جبهه های حق علیه باطل در برگه تاریخ ایران حک شده است
۱ اسفند

عملیات کوچک امام علی(ع)، در تنگه چزابه، به طور مشترک (۱۳۶۰ش)
شهادت حجتالاسلام شیخ «فضلاللهمحلاتی» در حمله جنگنده عراقی به هواپیمای حامل ایشان (۱۳۶۴ش)
حجتالاسلام شیخ فضلالله محلاتی در سال۱۳۰۹ش در محلات به دنیا آمد. پس از تحصیلات مقدماتی، از محضر استادانی همچون آیات عظام: محمدتقی خوانساری، علامه طباطبایی و امام خمینی کسب فیض کرد. حجتالاسلام محلاتی از سال۱۳۲۶ فعالیتهای سیاسی و مبارزاتی خود را بر ضد رژیم شاه آغاز کرد و پس از کودتای۲۸ مرداد۱۳۳۲ دستگیر و تبعید شد. وی با آغاز نهضت اسلامی، فعالیتهای خود را افزایش داد و تا پیروزی انقلاب در این مسیر ثابت قدم بود. پس از پیروزی انقلاب به نمایندگی از مردم محلات و دلیجان به اولین دوره مجلس شورای اسلامی راه یافت و در همان زمان به عنوان نماینده امام در سپاه پاسداران منصوب گردید. وی سرانجام در اول اسفند۱۳۶۴، در حالی که به همراه جمعی از فرماندهان نظامی جنگ، مسـۆولان کشـوری و نیــز تعـدادی از نمایندگان مجلس از تهران عازم اهواز بود، هواپیمای حامل آنها مورد تهاجم دو جنگنده عراقی قرار گرفت و در نزدیکی اهواز سقوط کرد. پیکر پاک شهید محلاتی پس از تشییعی باشکوه در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.
روز روحانیت و دفاع مقدس
در اول اسفند۱۳۶۴، حجتالاسلام محلاتی نماینده امام در سپاه، به همراه۸ تن از نمایندگان مجلس و مسۆولین دیگر عازم جبهههای جنگ بودند که هواپیمای حامل آنها مورد حمله دو فروند جنگنده عراقی قرار گرفت و در نزدیکی اهواز سقوط کرد و کلیه سرنشینان آن که نزدیک به۵۰ نفر بودند به شهادت رسیدند. از آنجا که این گروه عازم جبهههای نبرد حق علیه باطل بودند و در جمع آنان، تعداد زیادی از علما و روحانیان مبارز به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، این روز به روز روحانیت و دفاع مقدس نامگذاری گردید تا همه ساله از مجاهدت این پاسداران اسلام و انقلاب، قدردانی شود.
۲اسفند
عملیات کوچک والفجر ۶
عملیات والفجر۶ در دوم اسفند۱۳۶۲ با رمز مقدس یازهرا(س) در منطقه عملیاتی چزابه با هدف انهدام نیروهای دشمن و گمراه کردن آنها از عملیات آتی، انجام گرفت. قوای اسلام با عبور از رودخانه چیلات و دهلران، دو ارتفاع مهم مشرف به مناطق مسکونی عراق را آزاد کرده و بزرگراه العماره- بغداد را در تیررس خود گرفتند. در این حـال، دشـمن بعثـی بـرای بازپسگیـری مناطق از کفداده، اقدام به پاتک نمود که با چند ضد پاتک از سـوی قـوای اسـلام.
۳اسفند
شهادت سردار «حمیدباکری» قائم مقام لشکر۳۱ عاشورا در جزیره مجنون (۱۳۶۲ش)
آغاز عملیات بزرگ خیبر در منطقه هورالهویزه و شمال بصره (۱۳۶۲ش)
عملیات بزرگ خیبر با رمز یارسولالله در جبهه جنوب، هورالهویزه و شمال بصره در وسعت تقریبی۲۰۰ کیلومتر مربع با هدف تصرف و تأمین جزایر مجنون و بخشی از هورالهویزه از سوم اسفند۶۲ آغاز شد و تا بیست و دوم اسفند به طول انجامید. در این عملیات، رزمندگان اسلام در ابتدا با ورود به جزایر مجنون، از اصل غافلگیری و سرعت بهره گرفته و تعدادی از یگانهای مستقر در جزیره را به هلاکت رساندند. در ادامه با فشار بیامان سپاه توحید، دشمن بعثی کیلومترها به عقب رانده شد و نیروهای اسلام با یک حرکت حماسی و باور نکردنی برای دشمن، رودخانه دجله را پشت سر گذاشتند. در روزهای بعد، رزمندگان اسلام در حالی که دشمن به شدت از گلوله شیمیایی استفاده میکرد، با وارد ساختن ضربات سنگین، موفق به پیشروی شده و بعثیان را به عقب راندند. با گذشت دو هفته از شروع عملیات، رزمندگان اسـلام موفق شدند تا موقعیت مناطق آزاد شده، از جمله جزایر مجنون را تثبیت کنند و ابتکار عمل را به دست گیرند. این عملیات سرانجام پس از۱۹ روز نبرد سنگین با نتایج زیر پایان یافت: تلفات نیروی انسانی دشمن:۱۱۴۰ نفر اسیر و۱۵۰۰۰ نفر کشته و زخمی؛ سایر نتایج: به تصرف درآمدن منطقهای به وسعت بیش از۱۱۸۰ کیلومتر مربع، از جمله جزایر مجنون؛ تجهیزات و امکانات: تانک و نفربر:۳۳۰ دستگاه انهدامی،۴۲ دستگاه اغتنامی، هواپیما:۶ فروند انهدامی، دستگاه مهندسی:۶۰ دستگاه اغتنامی، خودرو:۲۰۰ دستگاه انهدامی. عملیات بزرگ خیبر با دستاوردهای ارزشمند، از جمله عملیاتهای موفق رزمندگان اسلام محسوب میشود، به نحوی که عراق را مجبور به استفاده گسترده از سلاحهای ممنوعه شیمیایی کرد. با تصرف جزیره مجنون، یکی از حوزههای مهم نفتی در اختیار رزمندگان اسلام قرار گرفت و دشمن را در باز پسگیری آن ناکام گذاشت.
۴اسفند
برای این روز مناسبتی در تقویم جبهه ذخیره نشده است.
۵اسفند
آغاز عملیات متوسط والفجر۹ در استان سلیمانیه توسط سپاه(۱۳۶۴ش)
در حالی که عملیات بزرگ و پیروزمند والفجر۸ در شبه جزیره فاو ادامه داشت، عملیات والفجر۹ در تاریخ پنجم اسفندماه۱۳۶۴ش با رمز یاالله در جبهه شمالی چوارتا در منطقهای به وسعت۲۰۰ کیلومتر مربع در استان سلیمانیه عراق آغاز شد و تا نهم اسفند به طول انجامید. هدف این عملیات آزادسازی ارتفاعات مهم این منطقه و پراکنده کردن نیروهای عراقی از جبهههای جنوبی بود. نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سرمای شدید ارتفاعات منطقه، این عملیات دشوار نظامی را با موفقیت به انجام رساندند. نتایج عملیات متوسط والفجر۹: تلفات نیروی انسانی دشمن:۲۵۰ نفر اسیر و۲۵۰۰ نفر کشته و زخمی، سایر نتایج: انهدام نیروی دشمن و تصرف بخشی از خاک دشمن و ارتفاعات مهم منطقه. جمهوری اسلامی ایران با اجرای عملیات والفجر۹، علاوه بر آزادسازی ارتفاعات مهم منطقه و تجزیه و پراکنده کردن نیروهای عراقی، آمادگی خود را برای ادامه مقاومت در برابر دشمن متجاوز به تمام دنیا اعلام نمود و قدرت خود را بار دیگر تثبیت کرد.
صدور قطعنامه۵۸۲ شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ عراق با ایران (۱۳۶۴ش)
دو روز پـس از تصـرف منـطـقـه استراتژیک فاو در جریان عملیات بزرگ والفجر۸ به درخواست عراق و هفت کشور اتحادیه عرب، جلسه شورای امنیت تشکیل شد و شورا در جلسه پنجم اسفند۱۳۶۴، قطعنامه۵۸۲ را تصویب کرد. در این قطعنامه با یادآوری شش سال درگیری شورا با مسأله و با ابراز نگرانی نسبت به طولانی شدن درگیری و تعهد اعضای سازمان ملل به حل و فصل صلحآمیز اختلافات و یادآوری تعهد اعضا به خودداری از کاربرد گازهای خفه کننده و مسموم در جنگها و تأکید بر غیر قابل قبول بودن کسب اراضی از راه زور، از اقدامات اولیهای که سبب بروز و ادامه منازعه شده، ابراز تأسف گردیده است. در این قطعنامه همچنین از تشدید حملات به مناطق غیرنظامی، حمله به کشتیهای بیطرف و استفاده از سلاحهای شیمیایی اظهار تأسف شده و خواهان آتشبس گردیده است. واضح است که صدور قطعنامه۵۸۲ تنها در نتیجه تصرف فاو بوده و بررسی علل جنگ و معرفی متجـاوز، به صـورت مبهم و سـربسـته مطرح گردید. جمهوری اسلامی ایران در پی صدور این قطعنامه اعلام داشت آن قسمت از قطعنامه که به کل جنگ و خاتمه خصومتها مربوط میشود، ناقص، بیاعتبار و غیرقابل اجراست و عراق نیز اعلام کرد اگر ایران این قطعنامه را رسماً و بدون شرط بپذیرد، عراق نیز آن را اجرا خواهد کرد. به این تربیب این قطعنامه نیز به سرنوشت مشابه قطعنامههای قبلی دچار شد.
عملیات کوچک ظفر۶ در استان کرکوک عراق توسط سپاه(۱۳۶۶ش)
عملیات ظفر۶، در۵ اسفند۱۳۶۶ در استان کرکوک عراق، با هدف آزادسازی ارتفاعات منطقه، در سه محور انجام گرفت. قوای اسلام در این عملیات با تسلط بر جادههای منطقه، ضمن عکسالعمل به موقع و شایسته در برابر پاتک دشمن، شکست سنگینی را به مزدوران بعثی تحمیل کردند. در این عملیات علاوه بر آزادسازی برخی ارتفاعات منطقه و انهدام پایگاههای دشمن، تعدادی ادوات زرهی دشمن منهدم شده، تعداد دیگری به غنیمت سپاه اسلام درآمد.
منبع: سبکبالان