خاطرات شهدا

۵روز دوم اسفند

اسفند ماه جبهه ها


 آنچه در زیر می خوانید حوادثی است که در  ۶ تا ١٠ اسفند ماه در جبهه های حق علیه باطل در برگه تاریخ ایران حک شده است .

5روز دوم اسفند

۵روز اول اسفند

 اسفند

*بمباران کوهدشت، سقز، پل دختر و مهاباد توسط هواپیماهای عراق (۱۳۶۲ش)

*همزمان با پیروزی‌های رزمندگان اسلام در عملیات غرورآفرین خیبر و شکست ارتش عراق در منطقه جزایر مجنون، رژیم بعثی عراق مبادرت به موشک‌باران و بمباران مناطق مسکونی شهرهای مختلف ایران نمود. در این میان شهـرهـای خـرم‌آبـاد و بروجـرد هدف اصابت چهار موشک قرار گرفت و شهرهای کوهدشت، سقز، پل دختر و مهاباد نیز توسط هواپیماهای عراقی بمباران شد. در اثر این بمباران وحشیانه این شهرها، حدود پنجاه نفر از هموطنان به شهادت رسیده و بیش از چهارصد نفر دیگر زخمی شدند.

۷اسفند

*برای این روز مناسبتی در تقویم جبهه ذخیره نشده است.

۸اسفند

*بمباران‌شیمیایی‌‌جبهه‌ها‌ توسط‌ رژیم ‌بعث‌ عراق ‌در ‌جریان ‌جنگ‌ تحمیلی (۱۳۶۶)

رژیم بعث عراق در طول هشت سال دفاع مقدس، هرگاه که شکست سختی از رزمندگان اسلام متحمل می‌شد، علاوه بر موشک‌باران و بمباران مناطق مسکونی و غیرنظامی، برخلاف تمام موازین بین‌المللی، به طور وسیعی از بمب‌های شیمیایی در جبهه‌ها استفاده می‌کرد که منجر به سوختگی، مسمومیت و ضایعات چشمی و ریوی در رزمندگان اسلام در جبهه و اهالی روستاها می‌گردید. در این راستا، در تاریخ هشتم اسفند۱۳۶۲ش، پس از شناسایی منطقه عملیاتی خیبر در هورالهویزه و جزایر مجنون، این محور مورد حمله شیمیایی مزدوران بعثی عراق واقع شد و آثار آلودگی بر روی تجهیزات و وسایل نمایان گردید. این حملات شیمیایی وسیع، علاوه بر اثرات سوء بر انسان، عواقب مخرب وسیعی در محیط زیست نیز بر جای گذاشت.

*شهادت «حسین خرازی» فرمانده لشکر۱۴ امام حسین(ع) در جریان دفاع مقدس (۱۳۶۶ش)

سردار رشید سپاه اسلام شهید حسین خرازی در سال۱۳۳۶ش در اصفهان به دنیا آمد. وی پس از اتمام دوران دبیرستان، در سال۱۳۵۵ش به خدمت سربازی اعزام شد و با فرمان امام خمینی مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها به سیل خروشان مردم پیوست. شهید خرازی در ابتدای پیروزی انقلاب، با عضویت در کمیته دفاع شهری اصفهان به حراست از جاده‌های حساس شهر مشغول بود. سپس یک سال پس از انقلاب، همزمان با توطئه گروهک‌های ضد انقلاب در گنبد و ترکمن صحرا، به آن منطقه اعزام شد و به فرماندهی نیروها در یکی از محورهای منطقه پرداخت و سپس چندین ماه در منطقه کردستان در راه دفاع از کیان اسلامی جانفشانی نمود. شهید حسین خرازی، همزمان با آغاز جنگ و سقوط خرمشهر، به خوزستان اعزام شد و در منطقه خط شیر، فرماندهی نیروهای بسیج در مقابله با قوای متجاوز بعث را برعهده گرفت. عملیات‌های فرمانده کل قوا، ثامن‌الائمه، فتح‌المبین، بیت‌المقدس، خیبر، بدر، والفجر۸ و کربلای۴ و۵، صحنه‌های فراوانی از رشادت‌ها، ابتکار، خلاقیت و حسن فرماندهی این سردار رشید اسلام بود، ضمن آنکه وی در عملیات خیبر در اسفند۱۳۶۲ نیز، دست راست خود را در راه خدا تقدیم کرد. سرانجام شهید حسین خرازی این سردار رشید سپاه اسلام در جریان عملیات بزرگ و غرورآفرین کربلای۵ در حالی که فرماندهی لشکر۱۴ امام حسین(ع) را برعهده داشت، در۸ اسفند۱۳۶۵ به فیض عظمای شهادت نائل آمد و این عملیات، آخرین وداع با جهان مادی و آغاز حیات ابدی او را رقم زد. پیکر مطهر این شهید والامقام پس از تشییعی باشکوه، در گلستان شهدای اصفهان(تخت فولاد) به خاک سپرده شد.

*صدور بیانیه شورای امنیت درباره مذاکرات ایران و عراق برای اجرای قطعنامه۵۹۸ (۱۳۶۸ش)

در تاریخ هشتم اسفند۱۳۶۸ش (۲۷فوریه۱۹۹۰م) شورای امنیت بیانیه‌ای در خصوص مذاکرات ایران و عراق برای اجرای قطعنامه۵۹۸ صادر کرد. پیش نویس اولیه، حـاوی نکـاتی مغایـر منافع جمهوری اسلامی ایران بود که آمریکا و شوروی از جمله سردمداران درج نکات مذکور بودند. پس از تلاش‌های دیپلماتیک بسیار از قبیل ارسال پیام و ملاقات‌های متعدد، سرانجام جمهوری اسلامی ایران موفق به تعدیل در لحن بیانیه شد. در این بیانیه با اشاره به گذشت۱۸ ماهه از آتش‌بس بین ایران و عراق، اجرای کامل بندهای قطعنامه۵۹۸ خواسته شد و از تلاش‌های دبیرکل به منظور برگزاری گفت‌و‌گوهای مستقیم بین دو طرف با یک ساختار مناسب تحت نظارت وی حمایت گردیده است.

۹اسفند

برای این روز مناسبتی در تقویم جبهه ذخیره نشده است.

۱۰اسفند

آغاز به کار رسمی کمیته حسن نیت در اوایل جنگ تحمیلی (۱۳۵۹ش)

براساس پیشنهاد وزرای امور خارجه سازمان کنفرانس اسلامی و موافقت اجلاس سران، کمیته حسن نیت با هدف پایان دادن به جنگ عراق و ایران از طرق صلح‌آمیز به وجود آمد. این کمیته که بعدها نام خود را به کمیته صلح‌ تغییر داد و از رۆسای جمهوری برخی کشورهای اسلامی تشکیل شده بود، با انجام سفرهایی به تهران و بغداد، آخرین نظریات دو کشور متخاصم را دریافت می‌کرد و پس از جمع‌بندی این نظریات، نشست‌هایی را ترتیب می‌داد. در نهایت تصمیمات این کمیته در چارچوب قطعنامه و یا بیانیه صادر و اعلام می‌شد. اولین سفر کمیته حسن نیت به تهران و بغداد در تاریخ۱۰ اسفند۱۳۵۹ صورت گرفت و پس از پایان این سفر، اولین طرح خود را ارائه نمـود کـه در آن به احتـرام کـامـل بـه تمـامیت ارضی، عدم تصرف اراضی با اعمال زور، همچنین آتش‌بس میان ایران و عراق و نیز عقب‌نشینی و چگونگی استفاده طرفین از آبراه شط‌العرب اشاده شده بود. در این طرح، همچنین پیش‌بینی شده بود که ناظران نظامی سازمان کنفرانس اسلامی بر آتش‌بس و عقب‌نشینی نظارت کنند. در این میان، جمهوری اسلامی ایران، پیش شرط هرگونه آتش‌بس را عقب‌نشینی مزدوران بعث عراق به مرزهای بین‌المللی و معرفی آغازگر جنگ عنوان نمود که با مخالفت عراق، این طرح و طرح‌های بعدی کمیته صلح، راه به جایی نبردند، سرانجام کار کمیته صلح پس از نه سفر و ارائه شش طرح صلح، و در حالی که وضعیت جبهه‌ها به نفع ایران بود، در بیستم آبان۱۳۶۵ش در جده عربستان بدون دسترسی به نتیجه مطلوب پایان پذیرفت.


منبع: سبکبالان

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا